Bespaar energie met een hybride verwarmingsketel
5/1/2024
5/1/2024
Nu de wintermaanden weer volop bezig zijn, lopen de energiekosten helaas weer snel op. Gelukkig zijn er tal van manieren om jouw energiefactuur in de koude wintermaanden te verlagen zonder in te boeten op comfort. Benieuwd naar enkele praktische tips? Die ontdek je hieronder!
Een eenvoudige manier om je energiefactuur te drukken, zonder in te leveren op comfort, is door de thermostaat een graadje lager te zetten. Stel de binnentemperatuur bijvoorbeeld in op 20 of zelfs 19 graden. Deze temperaturen zijn immers ruim voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. En het beste is dat elke graad lager tot wel 6% (!) besparing op je energiefactuur kan opleveren.
Ten tweede is het een goed idee om de deuren van verwarmde kamers steeds te sluiten. Zo vermijd je dat de warmte verloren gaat. Bovendien schakel je de verwarming in niet-gebruikte kamers best uit. Want waarom zou je warmte verspillen in kamers waarin niemand zich bevindt? Door deze simpele tips toe te passen minimaliseer je het warmteverlies én verminder je je energieverbruik drastisch. Het resultaat? Een opvallend lagere energiefactuur!
Gordijnen hebben niet alleen een esthetische functie, maar fungeren ook als extra isolatielaag. Overdag is het slim om je gordijnen open te houden en de warmte van de zon binnen te laten. ’s Avonds zorgen gesloten gordijnen en rolluiken er dan weer voor dat de warmte niet ontsnapt. Heb je toch last van tocht bij je ramen? Overweeg dan om tochtstrips aan te brengen. Zo beperk je het warmteverlies tot het minimum.
Door te investeren in thermostatische radiatorkoppen kan je de temperatuur in elke kamer afzonderlijk regelen, met een efficiënter warmtegebruik tot gevolg. Bovendien weerkaatst radiatorfolie achter je radiatoren de warmte, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren. Het is dus zeker de moeite waard om in te investeren.
Een simpele, maar effectieve manier om je energiefactuur te verlagen, is door het verlagen van de boilertemperatuur. Vaak staat de boiler namelijk standaard ingesteld op een temperatuur hoger dan nodig is. Verlaag ‘m daarom tot een temperatuur van 60 graden. Dat is immers ruimschoots voldoende om warm water te genereren voor jouw dagelijks gebruik en is nog steeds veilig.
Meer weten over het besparen van energie? Contacteer ons gerust door het contactformulier in te vullen. We beantwoorden graag je vragen!